Monoblock för fyllning och kapsylering - DOYPACKS


Pouchline

Monoblock för fyllning och förslutning av doypack-påsar är avsedda att fylla färdiga påsar med hjälp av fyllningsmunstycken genom halsen. Pouchline tillverkas i två versioner: Pouchline 1 (med varje steg tar karusellen upp en påse) och Pouline 2 (karusellen tar upp två påsar). Den maximala kapaciteten för Pouchline 1 är 2 000 0,5-l-påsar per timme, medan Pouchline 2-maskinerna kan fylla upp till 4 000 0,5-l-påsar per timme.

Pouchline-maskinerna används för att fylla livsmedelsprodukter (barnmat, juice, choklad, mjölkprodukter, ketchup och såser) i påsar. Dessutom kan kosmetiska produkter (flytande tvålar och schampon) och kemiska produkter (tvättmedel för vinterskärmar, färger etc.) fyllas.

Beroende på önskad kapacitet kan maskinerna utrustas med 2-4 munstycken (Pouchline 1) eller 6 munstycken (Pouchline 2). Beroende på de specifika produkterna kan antingen kugghjulspumpar, lobepumpar eller flödesmätare användas för påfyllning.

Pouchline 1 är utrustad med en kapsyleringsenhet och Pouchline 2 med två. Rotationsmatare används för att sätta ihop kapsylerna.

Maskinerna kan också utrustas med en särskild doseringsmatare, som används till exempel för att fylla choklad.

Maskinerna levereras med två typer av påstillmatare. En halvautomatisk matare, där påsarna skjuts för hand på skenan och automatiskt flyttas till rotationsbordet, eller en helautomatisk matare, där skenorna med påsarna placeras i mataren och automatiskt flyttas till matningsstationen, där skenan töms och påsarna automatiskt flyttas till karusellen.

BIG-versionen kan också fylla stora påsar på 2-5 l. Maskinerna kan levereras i en version som lämpar sig för explosiva miljöer för att fylla frostskyddsvätskor.