Fyllning och kapsylering av monoblock


Pharmline

Monoblock för fyllning och förslutning används för att fylla på ampuller, flaskor och burkar och för att försegla dem med skruv-, tryck- och vridkapslar. Systemet kan också applicera kapsyler för lyofilisering och efterföljande krympning.

Monoblock för fyllning och kapsylering används främst inom läkemedels- och kosmetikaindustrin. De har också en plats i livsmedelsfabriker med begränsat utrymme för att inrymma en fyllningslinje med oberoende fyllnings- och kapsyleringsmaskin. Monoblocken används främst för att fylla mindre volymer.

Monoblocken för fyllning och förslutning tillverkas i två versioner: Pharmline 1 med en kapacitet på upp till 2 600 flaskor (ampuller) per timme och Pharmline 2 med en kapacitet på upp till 5 200 flaskor (ampuller) per timme.

Läkemedelsfabriker använder huvudsakligen peristaltiska pumpar, mer sällan flödessensorer för dosering, medan lobepumpar används inom livsmedelsindustrin och kugghjulspumpar särskilt inom kosmetikaindustrin.

Vibrationsmatare används främst för att leverera kapsyler, mer sällan rotationsmatare.

Kapselhuvudet drivs av en servomotor med exakt stängningsmoment som kan ställas in på kontrollpanelen.

Monoblock för läkemedel tillverkas i enlighet med kraven i GMP och FDA. Valideringsdokument och komplexa installations-, drifts- och processkvalifikationer ingår i leveransen.