Monoblokkok Doypack típusú tasakok töltésére és lezárására


Doypack

A Doypack típusú tasakok töltésére és lezárására szolgáló monoblokkokat a tasakok fúvókákkal való töltésére használják. A Pouchline gépsorokat két verzióban szállítják: Pouchline 1 (a karusszel minden lépésben egy tasakot adagol) és Pouchline 2 (a karusszel egy lépésben 2 tasakot adagol) kivitelben. A Pouchline 1 gép maximális teljesítménye 2000 tasak / 0,5 l / óra, a Pouchline 2 gépé pedig 4000 tasak / 0,5 l / óra.

A Pouchline gépeket élelmiszeripari termékek (bébiételek, dzsúszok, csokoládé, sajtok, tejtermékek, ketchup és mártások) tasakba töltésére használják. Ezen kívül például kozmetikai termékek (folyékony szappanok, samponok), vegyszerek (fagyálló folyadékok, festékek stb.) töltésére is alkalmasak.

A gépeket a teljesítménnyel szemben támasztott követelmények szerint 2-4 fúvókával (Pouchline 1) vagy 6 fúvókával (Pouchline 2) lehet felszerelni. A töltendő médium függvényében a töltéshez fogaskerék szivattyút, Lobe szivattyút vagy áramlásmérőt használnak.

A Pouchline 1 gép egy lezáró csoporttal van felszerelve a tasakok lezárására, a Pouchline 2 gép két lezáró csoporttal. A kupakok helyzetének beállítására forgó beállítót használnak.

A gépek az adagolók szállítására szolgáló állomással is felszerelhetők, amit például csokoládé töltésénél alkalmaznak.

A gépekhez 2 tasak adagoló típust szállítanak. Egyrészt félautomata adagolót, amikor a tasakokat kézzel adagolják a tárolólécbe és automatikus úton kerülnek a forgóasztalra, másrészt automata adagolót, amikor az adagolóba tasakokkal feltöltött tárolólécet helyeznek. A lécek automatikusan az adagoló állomásra kerülnek, ahol kiürülnek és a tasakok automatikusan a karusszelbe adagolódnak.

A BIG kivitelezésű gépekkel nagy térfogatú tasakok (2-5 liter) töltése is lehetséges. A fagyálló folyadékok töltéséhez robbanásveszélyes környezetbe gyártott monoblokkot használnak.